Metal Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Metal Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır? Geri dönüşüm; kullanılan ve vaktini doldurmuş atık malzemelerin, işlemden geçip yeniden ham madde haline getirilmesi olarak tanımlanabilir. Bu süreç son derece önemlidir. Hem doğa, hem insanlık, hem tüketim hem de ekonomi açısından önem arz etmektedir. Geri dönüşüm işlemleri farklılık gösterir. Bu farklılıklar geri dönüştürülecek ürünün türüne bağlı olarak belirlenir. Tüm bu süreçlere katkıda bulunan Çıtak Hurda Firması olarak hizmet veriyoruz. Eskiyen, kullanılmayan ve atık yerine geçen tüm hurdalarınızı adresinizden teslim alarak geri dönüştürülmek üzere işleme tabii tutuyoruz. Metal geri dönüşümün ne denli önemli olduğunun farkında olarak sunduğumuz kaliteli ve güvenilir hizmetten ötürü gurur duyuyoruz. Metal geri dönüşüm, son zamanlarda gündemde yer alan geri dönüşüm konusunda en önemli alanlardan biri. Geri dönüşüm denildiğinde, genellikle yan yana sıralanmış renkli çöp kutularının üzerinde görülen “Kağıt, Metal, Plastik, Cam” etiketleri akla gelir. Bu çöp kutuları vasıtasıyla, çöplerin bilinçli bir şekilde ayrıştırılması; yeniden kullanılabilir hale getirilecek olan materyallerin geri dönüşüm sürecine daha kolay girmesini sağlanır. Çöp sahalarının yerden göklere değin dolu olmaması ve çöpten imal bir dünyada yaşama tehlikesiyle karşı karşıya kalmamamız için, geri dönüşüme gereken önemin verilmesi şart. Zira yemek artıklarının dışında kalan atıkların büyük kısmı doğada tamamen çözülmüyor. Bir kısmının yüzyıllar boyunca, ne yazık ki, doğada bozulmadan kaldıklarını biliyoruz.

Metal Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Metal geri dönüşüm aşamaları nelerdir, süreç nasıl işler? Metal geri dönüşüm için izlenen aşamalardan ilki, atıkların görevli ekipler tarafından toplanması. Atık durumuna geçmiş olan bu ürünlerin çoğu, doğal madenlerden üretilmiş olduğundan ve doğal kaynakların miktarı da sınırsız olmadığından; hurda metal ve atık metaller, geri dönüşümü önemli olan materyaller. Doğada bozunumları 10 ila 100 yıl arasında değişebilen atık metallerin dönüştürülmesi sonucunda inşaat sektöründe kullanılabilecek hammaddeler, elektronik sektöründe ihtiyaç duyulan malzemeler, çeşitli metal profilleri elde ediyoruz. Böylece ülke içi üretime hatırı sayılır bir katkı sağlıyoruz.

Metal Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Metal hurdalar genel anlamda ikiye ayrılır. İstanbul hurdacı Çıtak Hurda geri dönüşüm konusunda yıllarını vermiş tecrübeli bir firmadır.

  1. Demirli metal hurdalar
  2. Demir dışı metal hurdalar

Metal geri dönüşüm işlemleri de bu sınıflandırmaya göre yapılmaktadır. Hurda metal gurubuna girip de en sık geri dönüştürülen ürünler ise şu şekilde listelenebilir;

  1. Demir hurdası
  2. Çelik hurdası
  3. Bakır hurdası
  4. Pirinç (Sarı) hurdası
  5. Alüminyum hurdası
  6. Çinko hurdası
  7. Paslanmaz Çelik hurdası
  8. Kurşun hurdası

Metal ürünlerin geri dönüşümündeki en önemli unsur defalarda geri dönüştürülebilir özellikte olmasıdır. Metal geri dönüşümleri ayrıştırma, sınıflandırma, kırma, parçalama, öğütme, presleme,  yeniden kullanım için tamir etme gibi farklı aşamalardan geçirilerek geri dönüştürülür.

Bunlar içerisinde, özellikle altı çizilmesi gereken kategori, metal geri dönüşüm. Metallerin geri dönüşümü esnasında, sıfırdan metal üretimine oranla %95 oranında bir enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Atık metallerin yeniden ürün hâline dönüştürülmesi, ülke kaynaklarının korunmasına destek sağladığı için, bunu, metal geri dönüşüm faydaları içerisinde önemli bir madde olarak nitelendirebiliriz. Çünkü üretim ve tüketim döngüsünün, geri dönüşümden bağımsız bir biçimde süregelmesi,  doğal kaynakların tükenme tehlikesini de beraberinde getiriyor. Sürdürülebilir bir çevre için atık metallerin toplanılıp, metal geri dönüşüm ile ekonomiye yeniden kazandırılmaları gerekiyor. Çöplerin konteynerlere toplu atılması, sonrasında atıkların ayrıştırılması ve temizlenmesini güçleştireceği için, geri dönüşüm sürecini zorlaştıran ve uzatan bir durum. Bu nedenle tüketicilerin plastik atıkları plastik çöp toplama haznelerine, kâğıttan imal çöpleri kâğıt atık bölümüne, metal olanları ise metal geri dönüşüm kutusu içine atmaları çok büyük önem taşıyor.

Metal geri dönüşümü nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak sıfır atıktan oluşan bir dünya için sizin de bu konuda hassas davranmanızı tavsiye ediyoruz. Evlernizde veya iş yerlerinizde oluşan tüm atık hurdaları mutlaka geri dönüştürülük ekonomiye kazandırılmasıı için bizlere verilemesini tavsiye ediyoruz. Çıtak hurda olarak İstanbul merkezli hizmet veriyoruz. İstanbul’un tüm ilçelerinden arayarak adresinize hurda alımı için talep oluşturabilirsiniz. Geri dönüşüm hurda alım fiyatları ise alınacak ürünün türüne ve kilogramına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Sektörün öncü firması olarak tüm hurda alımlarıbnı piyasa değerlerini baz alarak yapmaktayız. Evsel atıklarınız ve daha fazlasını vermek üzere sitediğiniz saatte ve günce bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda internet sitemiz üzerinden hurda alımlarımız hakkında fikir edinmek için incelemeye yapabilirsiniz. Güvenli ve kaliteli hizmetin tek adresi; Çıtak Hurda.

İstanbul'da Hurdacı mı arıyorsunuz?

İstanbul hurdacı Çıtak Metal geri dönüşüm olarak her türlü metal hurları gelip yerinizden alıyoruz.

İLETİŞİM